Nagyvállalati-szervezeti tapasztalat és transzformatív fejlesztés közös műhelyben
Egyesül az Ascon Consulting Kft. és a Gestalt Coaching Center

2021.12.10.-től közös cégként, ASCON Consulting Kft. néven folytatja munkáját a Gestalt Coaching Center és ASCON Consulting Kft. a team coaching, egyéni coaching, vezetőfejlesztés és szervezetfejlesztés területén. Az egyesülés célja, hogy a két cég külön-külön szerzett több mint 10 éves tapasztalatát ötvözve kreatív szakmai műhelyként a szervezetfejlesztői piac még meghatározóbb szereplője legyen.

A két cég stratégiai együttműködését a hetedik éve zajló Transzformatív Team Coaching képzés alapozta meg, amely mára a magyarországi team coach képzés elitakadémiájává nőtte ki magát.

A közös munkával telt évek alatt kiderült, hogy „nagyon hasonlóan gondolkodunk arról, hogy a vezetőknek és csapatoknak mire van szükségük abban a világban, ahol az ismeretlenben való eligazodás napi feladat. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a két különleges műhelyt egy erős és kreatív szakmai közösséggé transzformáljuk.” – mondta az egyesülés hétteréről Horváth Tünde, a Gestalt Coaching Center ügyvezető-tulajdonosa.

Egyszerre van szükség nagyvállalati-szervezeti tapasztalatra a és az egyéni- és csapatfejlesztői munkát, transzformációt, stabilitást segítő tudásra ahhoz, hogy „egy folyamatosan megújuló és fenntartható világot hozzunk létre. Együtt, közösen. Hisszük, hogy a XXI. századi vezető felvállal fontos ügyeket. Transzformálódik és transzformál, meghatározó, befelé és kifelé is hatni képes közösségeket épít. Úgy él, hogy tanulja önmagát és ezen keresztül hat a környezetére is.” – foglalta össze a szervezetfejlesztés központi gondolatát Szabó Zsófia, az ASCON Consulting Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Az ASCON név marad, a cég küldetésében pedig erősödik a vezetők és közösségek transzformációs felkészítése, amihez „bátorságot és magabiztosságot mozgósítunk az emberekben, hogy hatni tudjanak önmagukra, a nekik fontos ügyekre és közösségekre.”- hangsúlyozta Máté Barbara, az ASCON tulajdonosa.

Az Ascon Consulting Kft. tulajdonosai az egyesülés után Szabó Zsófia, Máté Barbara és Horváth Tünde, az ASCON ügyvezetője továbbra is Szabó Zsófia marad.

Rólunk

Horváth Tünde, MCC

Húsz éve dolgozom vezetőkkel azon, hogy még jobb vezetőkké váljanak. Ez a szenvedélyem. Tapasztalataimat olyan ügyfelekkel való közös munkában szereztem, mint a Prezi, Telenor, PwC, Microsoft, Bayer, Raiffeisen Bank, CIB Bank, Graphisoft, Vodafone, Bonafarm, Rockefeller Alapítvány.

Vezetői coachként, team coachként és trénerként minden projektem során azt igyekszem feltárni, hogy ügyfeleim milyen látható vagy rejtett erőforrásokkal rendelkeznek, amelyeket ha még gyakrabban használnak, teljesítményük és magabiztosságuk jelentősen nő.

2003-ban kezdtem a Gestalt irányzatot tanulni először terápiás, majd vezetői és szervezeti kontextusban. Tavaly óta a Jungi Analitikus Kiképző Szeminárium tagja vagyok Santa Fe-ben, ahol négy éve élek.

2008 óta vezetem saját cégemet, a nemzetközi piacokon működő Gestalt Coaching Centert, amelyben az innováció központi helyet foglal el.

Tanáraim és mentoraim, akiktől az ügyfeleim mellett rengeteget tanultam: Peter Senge, Otto Scharmer, Edwin Nevis, Bernd Leygraf, Sonia Nevis, Joseph Zinker.

Szabó Zsófia, PCC

Sok évet dolgoztam projektvezetőként, szűk határidőkkel, sok stakeholderrel, változó környezettel folyamatok és struktúrák mellett. Nem múlt el nyomtalanul: coachingjaimon tudok folyamatokkal, célokért és keretekkel dolgozni, és értem azokat a komplex helyzeteket, amikben ügyfeleim élik mindennapjaikat.

Pszichológiai hátterem erős: éveken át tanultam analitikai irányzatokat, több tíz éve pedig egyéni- és csoportdinamikákkal foglalkozom. Önismereti csoportot vezettem és időről-időre részt is veszek bennük.

Szervezetfejlesztő tapasztalataim leginkább nagyvállalatokhoz köthetők: Microsoft, Danone, MOL, Skanska, Erste. Több ügyfelemmel regionális szinten is dolgozom.

2010 óta vezetem az Ascon Consultingot tulajdonostársammal, ahol testreszabott és innovatív folyamatokkal segítjük ügyfeleinket változásaikban.

Az utóbbi években mind több olyan fejlesztői munkát végzek, amivel a magyarországi oktatást, illetve az egészségügyet támogathatom.